Освен многобройните положителни качества, които притежава, червеното вино може да спре покачването на телесното тегло. Това твърди Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора. Бакстър основава твърденията си на много изследвания, разкриващи ролята на ресвератрол-антиоксидант, който се намира в изобилие в червеното вино.
Освен другите полезни свойства, които притежава, този антиоксидант пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак. Изследване от 2008 г. в Германия, показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини. Дори ако виното не е бедно на калории, то не съдържа калориите, които се съдържат в захарта на останалите напитки, често комбинирани. При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването. /БГНЕС
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.