
Бананите с петна са по-здравословни
Популярността си бананът не дължи само на своя вкус, но и на множеството витамини и минерали, които са изключително здравословни. Средно един банан има 110 калории, богат е на калиум, манган, витамин B6 и C, също така и на влакна. Не съдържа холестерол и мазнини, а пасиран може да служи като заместител на маслото.
Доказано е, че е по мъдро да консумирате един банан вместо сладка енергийна напитка. И това не е всичко. Според японско изследване, бананите чиято кора има черно кафяви петна произвежда съставка, която унищожава туморните клетки. Става въпрос за тумор некроза фактора (ТНФ), който се бори срещу абнормалните клетки. Колкото кората е по-тъмна и покрита с петна, толкова са по силни антикарцегонените съставки на банана.
Освен това след една бурна нощ придружена с няколко чаши вино, бананът ще бъде вашият отличен съюзник в борбата срещу махмурлука. Заслугата е на калиума. Лекарите препоръчват консумация на един банан преди лягане за по добър сън. Ежедневната консумация на този плод помага и за подобряване на имунитета, което е особено важно в периода на настинки, вируси и грипове.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.