
Тиквени семки
Мускулите на бременната жена трябва да се подготвят за изпитание каквото е износването на бебето и неговото раждане. За целта трябва да осигурите на тялото си повече протеини, а само 100 грама тиквени семки ви дават 5 грама протеини. Тези вкусни семки съдържат още натрий, калий, фосфор, калций и много други минерали важни за здравите мускули. В тиквените семки се съдържа и един изключително значим за възстановяването минерал – цинк.
- Една чаша или около 100 грама тиквени семки ви дава почти половината от препоръчителната дневна доза цинк и 1/4 от нужния ви магнезий. Тези семки са добър източник и на желязо – около 2 мг в една чаша, което ги прави силно препоръчителни за вегетарианките.
Как да ги консумирате?
Проучванията сочат, че печените семки имат повече протеини, минерали и фибри отколкото суровите. Преди да ги опечеш може да ги овкусите със сол, куркума, чеснов прах или леко лют червен пипер и да ги овъргаряш в зехтин или друго олио. Така ще ги превърнете в истинско изкушение на трапезата си.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.