10 изненадващо полезни храни за бременната

Херинга

Херингата е риба с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.

В 100 грама от тази риба има около 2 грама от докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (ЕРА), което я прави една от морските храни с най-високо съдържание на рибено масло.

Редовният прием на поне 2 грама DHA през бременността има голямо значение за развитието на мозъка на бебето още в утробата на майката.

Херингата е дребна риба, живееща в студени води и има ниско съдържание на живак, което също я класифицира като много подходяща за бременни жени.

Как да я консумирате?

Най-често херингата се предлага в нашите магазини маринована и овкусена с различни билки. Можете да я намерите и прясна. Тя лесно се обезкостява и е прекрасна на грил или печена в сос от лимон и бяло вино.

© iStock.com