
Херинга
Херингата е риба с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
В 100 грама от тази риба има около 2 грама от докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (ЕРА), което я прави една от морските храни с най-високо съдържание на рибено масло.
Редовният прием на поне 2 грама DHA през бременността има голямо значение за развитието на мозъка на бебето още в утробата на майката.
Херингата е дребна риба, живееща в студени води и има ниско съдържание на живак, което също я класифицира като много подходяща за бременни жени.
Как да я консумирате?
Най-често херингата се предлага в нашите магазини маринована и овкусена с различни билки. Можете да я намерите и прясна. Тя лесно се обезкостява и е прекрасна на грил или печена в сос от лимон и бяло вино.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.