С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Изворна и трапезна вода - как да ги отличите?

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Изворна и трапезна вода - как да ги отличите?

Водата не само утолява жаждата, но е питателна и храни организма. Разбира се, при условие че се подбира правилно. Вижте как да отличите изворната от трапезната вода?

В многообразието от стоки на пазара, е необходимо да четете внимателно етикетите, за да сте сигурни за състава и произхода на предлаганите храни и напитки. Малко са тези, които обръщат внимание на опаковката на бутилираната вода. Как да разберете за каква вода всъщност плащате и коя с какви качества се отличава?

Важно е да знаете, че не всяка вода с розов етикет е изворна. Напротив, много от тях всъщност са трапезни.

Има ли разлика между изворната и трапезната вода?
Определено да!

Когато купувате вода, прочетете внимателно етикета й. Всички бутилирани води задължително трябва да бъдат с етикети, на които присъства информация относно името, произхода и източника на водата. В допълнение, те трябва да указват нейния минерален състав, ниво на pH, както и съдържанието на натрий и флуор, което е важно най-вече при избора на вода за децата.

Изворните води се добиват от естествен източник и не се обработват при бутилиране.

Те са природно чисти, като подпис за марката е съответният георграфски произход. Чистотата на мястото, където се намира водоизточникът, също е от значение, и оказва влияние върху качествата на водата.

Трапезните води, въпреки благозвучното си и добило популярност име, нямат географска принадлежност и не притежават качествата на натуралните води.

За разлика от изворните, трапезните води преминават през допълнителна обработка, добиват се от открити водоизточници или от вода от градската водопроводна мрежа, като след това се преработват и дезинфекцират, за да станат годни за пиене. Обикновено трапезните води се обработват чрез обратна осмоза или озониране.

  • „Обратната осмоза“ е филтриращ процес, при който от водата се отстраняват до 99% от вредните примеси, в това число бактерии, вируси, тежки метали, флуор, радиоактивни частици, пестициди и хлор. След пречистването, водата е подходяща за директна консумация и за ежедневна употреба, но не притежава уникалния минерален състав, с който се отличават натуралните изворни и минерални води.
  • При процеса на озониране, водата се обогатява с кислород, за да се пречисти, да се обогати вкуса й и да се възприема по-бързо и лесно от организма. И в двата случая обаче водата преминава през съществен процес на обработка, докато изворната вода се бутилира директно от извора и достига до нас, недокосната от човешка ръка.

Важно е когато избирате вода, да отделите поне минута, за да прочетете етикета на бутилката, и да се уверите, че купувате най-подходящия продукт за вас и вашите близки. Заслужава си – 75% от човешкото тяло е вода. Ние сме това, което консумираме. Затова е важно всеки ден да даваме на организма си само най-доброто. В замяна, той ще ви се отплати със здраве, красота и дълголетие.

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Изворна и трапезна вода - как да ги отличите?”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Здравни съвети"

Лекуване със сол

Лекуване със сол

В народната медицина морската сол се препоръчва най-често при мигрена,...

Какво трябва да знаеш за лохиите

Какво трябва да знаеш за лохиите

След появата на бебето в тялото ти настъпват промени, а организмът се...

Тромбофилията – опасна ли е за бременната и бъдещото бебе

Тромбофилията – опасна ли е за бременната и бъдещото бебе

Нашето тяло е първото място в света, което малкото същество може да нарече свой...

Изплези се - за какво говори цветът и външният вид на езика

Изплези се - за какво говори цветът и външният вид на езика

Цветът на езика може да бъде розов, бял, жълт, червен, кафяв, даже петнист....


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби