С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Митове за зачеване на близнаци

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Митове за зачеване на близнаци (1 от 7)

Да имаш близнаци е рядкост и е повод за завистливи или доброжелателни погледи по улиците. За появата им на бял свят се носят всякакви митове и легенди, тъй като определено този феномен е вълнувал хората още преди векове. Днес и у нас са разпространени много „методи” и „сигурни истини” за това как, защо и кога се получават близнаци.

Ето и някои от най-често срещаните заблуди:

Всички се раждат недоносени

Далеч не всички се раждат предсрочно, но вероятността от преждевременно раждане е висока. Според лекарите появата им след 37-та седмица се смята за съвсем нормално явлвние и дори в зависимост от килограмте, децата може и да не се считат за недоносени.

Ако имаш брат или сестра близнак, значи шансът почти сигурно ще ти се усмихне

Спекулативно твърдение, което не почива на истински факти и научни доказателства. До сега никой не е доказал със сигурност, че наличието на близнаци в семейството автоматично води до гаранции за нови такива случаи в следващото поколение. Единственото е ясно, че в многодетно семейство шансът се увеличава.

Появяват се през поколение

Отново недоказано твърдение, което е защитавано от някои лекари и отхвърляно от други. Тази предразположеност може да се прояви, но може и да не се получи. Не е установено, точно кое провокира тази повтаряемост през поколение, а и случаите за обратното са много повече.

С напредване на възрастта шансовете се увеличават

В това твърдение има логика, но до някъде. С възрастта организмът на жената започва да работи на ускорен режим, произвежда повече от една яйцеклетка, а овулацията е ускорена. Това спомага за оплождането на повече от една яйцеклетка и теоретично увеличава шансът за близнаци.

Близнаците трябва да се раждат с цезарово сечение

Шансът за операция се увеличава в зависимост от броя на близнаците, но няма реална причина, която да те задължи да не родиш по нормален път двойка близнаци. Ежегодно хиляди жени, включително и в България, раждат съвсем нормално и безпроблемно близнаците си по естествен път.

Често се срещат аномалии

Отново невярно съждение. Честотата на родените с вродени болести и малформации е еднаква, независимо дали децата са близнаци или не.

Близнаци могат да се заченат по таблица

Сред майките се разпространяват всякакъв вид изчисления – за пола на детето, за датата на раждане, включително и за това кога могат да се получат близнаци и кога не. Но до сега никой не е успял да докаже, че тези формули работят. Остава надежтата да пробвате, докато се получат

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Митове за зачеване на близнаци”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Споделено от мама"

5те най-важни микроелемента за бебето

5те най-важни микроелемента за бебето

Бебето се ражда с нужния му запас от минерали и микроелементи, но повечето от...

Бебешки терлички - 45 модела

Бебешки терлички - 45 модела

Вижте 45 модела на плетени детски, бебешки чорапи и терлички.

Детски прически - 40 идеи

Детски прически - 40 идеи

Вижте 40 идеи за интересни детски прически.

Маникюр на сърца за мама

Маникюр на сърца за мама – 40 идеи

За вдъхновение и настроение в месеца на любовта ви показваме 40 идеи за...

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби