Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Как да изберем легло на бебето?

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Как да изберем легло на бебето? (1 от 40)

Знам, искаш мъничето да спи като ангелче и за целта ти трябва поне облаче :) или нещо, което да го наподобява оптимално. Приемаш ли съвети? Не се води по външния вид.

Много добре си спомням как обикалях магазините за бебешки стоки, докато бях бременна с дъщеря ми и се разтапях при вида на разкошните кошчета и люлки с балдахини и дантели. Признавам честно – онова малко момиченце, което мечтае да е принцеса, все още живее в мен. Но... разумът трябваше да надделее. И си съставих списък:

От какво имам нужда – отговорът беше ясен – от бебешко креватче. Стабилно, масивно, здраво и красиво. По възможност и функционално. Постоянното легло на бебето трябва да е дървено. Преносимите кошари от плат изглеждат удобни, но те са за пътуване. Материите, от които са направени, са изкуствени, а циркулацията на въздух в самото легло е слаба, въпреки че е мрежесто.

Хубаво е да има едно или две чекмеджета, а ако е и с шкаф с повивалник отстрани, удобство то е пълно. Тук идва ред на следващата точка от списъка...

С какво пространство разполагам – чудесно е, ако мястото, където живеете, позволява човечето да има собствена стая. Да бъде отделено от самото начало обаче не е препоръчително нито за бебето, нито за теб. Затова прецени къде ще е най-удачно да се позиционира креватчето в семейната спалня, вземи размери на мястото и действай. Добре е леглото да не е под прозореца и срещу климатик (ако имате такъв). Хубаво би било да е успоредно на спалнята от твоята страна, за да можеш да
виждаш личицето на мъничето.

Колко време ще го използвам – това също е многоважен въпрос. Има трансформиращи се легла, които се употребяват до 5-6 годишна възраст. Люлките и кошчетата изглеждат приказно в магазина, но реално излизат от употреба в мига, в който бебето може да сяда и да се преобръща.

Колко средства мога да отделя – този въпрос не е никак маловажен. Единственият съвет тук е, ако дървените креватчета, които харесваш, са непосилни за бюджета ви, виж дали не можеш да закупиш такова на старо или да вземете от приятели. Имай предвид, че матракът, на който спи бебето, също трябва да бъде внимателно избран, а разходът за него не е никак малък.

Заключение: Бебетата имат нужда само от майките си, за да спят спокойно. Ако решиш, че да вземеш мъничето на леглото при теб е твоят начин, остави покупката на бебешко креватче за по-късен етап. Както често казвам на бъдещите родители – познавам 2-годишни, които спят при родителите си или се промъкват нощем на спалнята.

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Как да изберем легло на бебето?”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Споделено от мама"

Тайните на женската спалня в 29 снимки

Тайните на женската спалня в 29 снимки

Италианските фотографи Габриеле Галимберти и Едуардо Делил са обиколили доста...

Шезлонгът – модерната бавачка

Шезлонгът – модерната бавачка

Има ли нещо по-ценно от детската усмивка? За една майка – едва ли. Цялото...

Направи си сам: Великденско пиле

Направи си сам: Великденско пиле

Забавната декорация за Великден можете да изработите заедно с детето. Но нека...

5те най-важни микроелемента за бебето

5те най-важни микроелемента за бебето

Бебето се ражда с нужния му запас от минерали и микроелементи, но повечето от...

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби