С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Логопед

Резултати за логопед (5)

Правилната реч и бебето

Правилната реч и бебето

Пътят до първите думички започва веднага след раждането. За да чуеш умилителното „мама”, се зареди с търпение поне за 8-9 месеца. Не забравяй, че този дълъг път трябва да изминеш и ти заедно с твоето дете! Не спирай да му говориш – когато се кърмите, гушкате, играете, къпете или приспивате.

Проблеми с говора на детето

Проблеми с говора на детето

За да се научи детето да говори правилно, е нужно да знаеш на какво да обърнеш внимание още от най-ранна възраст.

Говорни нарушения при детето

Говорни нарушения при детето - кога е нужна консултация с логопед?

Кои са най-честите говорни смущения и кога е нужна консултация с логопед? Още на 7-8 месеца детето разбира определени словосъчетания. Например когато му кажеш „подай ръчички“, „вземи мечо“ то реагира с мимика или жест. Около 10-тия месец използва срички, които повтаря многократно- „ма-ма-ма“, „та-та-та“.

Готово ли е моето дете да... говори правилно?

Готово ли е моето дете да... говори правилно?

Пътят до първите думички започва веднага след раждането. За да чуеш умилителното „мама”, се заради с търпение поне за 8-9 месеца. Едва ли си даваш сметка колко усилия, знания и умения са необходими на мъничето, за да проговори.

Развитие на речта на детето - стъпка по стъпка

Развитие на речта на детето - стъпка по стъпка

Развитието на речта на детето включва няколко етапа: единият период е свързан с подготовка за словесната реч от раждането до края на първата годинка на детето; другият е първоначалното овладяване на езика и формирането на членоразделна реч обикновено този период е до към края на третата година и третият е овладяването на писмената реч и усвояването на научния подход към езика този период можем да наречем училищен.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби