С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Емоционално Развитие

Резултати за емоционално развитие (68)

Седми месец

Седми месец

Повече информация за физическото и емоционалното развитие на детето през седмия му месец, какво може да прави на тази възраст, как да подпомогнеш развитието му,...

Родител на първокласник

Родител на първокласник

Колко сълзи и емоции има покрай първия учебен ден. Детето ти преминава в нов период от живота си, край на дългите часове игра, започва сериозната работа с учебниците за дълги години напред.

Пренатално общуване

Пренатално общуване

Напоследък в България стана изключително модерно да се говори за това как се формира характера на детето и връзката му с родителите още в утробата на нищо не подозиращата за това майка.

Социализация на децата

Социализация на децата

Всяко бебе се ражда с определени заложби и черти на характера, които постепенно се разгръщат и развиват. Още в първите си месеци новороденото комуникира по специфичен начин с майка си и баща си. Неговия плач, гукане, ръкомахане, дори притихването при гушкане, всичко това е вид реакция и послание спрямо околния свят.

Ревност при децата

Ревност при децата

Децата са заредени с енергия и емоции, те са откровени и чувствителни до болезненст. Когато на семейния хоризонт се появи второ дете, емоциите често преминават в негативния спектър. Има начин да преминете през това, без драми и наранени чувства. С време и много любов детето ти ще приеме новото бебе.

Рисуване за деца

Рисуване за деца

Творческата енергия у децата е неизчерпаема. Рисуването е чудесен начин да изразят част от себе си и да провокират света на възрастните.

Психология на бебето и общуването му със света

Психология на бебето и общуването му със света

Разглеждайки значението на връзката майка - дете, централно място в психологията заема привързаността и каква роля играе за личностното развитие за детето. От самото си раждане, човек се стреми към свързаност с някого. Теорията за привързаността се опира на обратната връзка, която регулира поведението на индивида, дава му знания кое е правилно и кое не.

Светът на словото – кога и как

Светът на словото – кога и как

24-ти май е чудесен повод да се замислим за мястото на книгите в живота на децата ни. Компютърът и телевизията отдавна изхвърлиха книгите от класацията на любимите детски занимания.

Помогни на детето да бъде щастливо

Помогни на детето да бъде щастливо

Да отгледаш щастливо дете е истинска благодат, както за родителите, така и за мъничето. Това е умение, което не се дава даром, то се гради, така както се изгражда и самата личност.

Психичното развитие на детето от 3 до 4 години

Психичното развитие на детето от 3 до 4 години - повече отвсякога се нуждае от вашата подкрепа и разбиране

Вашето дете на 3-4 години повече отвсякога се нуждае от вашата подкрепа и разбиране. Поощрявайте усилията, които полага, с добронамерени действия, за да повишите сигурността при изявите на хлапето.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби