С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Емоционално Развитие

Резултати за емоционално развитие (68)

Изкуството да казваш „не”

Изкуството да казваш „не”

Според някои децата се раждат с характер, който постепенно развиват и проявяват, според други той се оформя основно под въздействие на семейната среда. Независимо от теориите обаче, идва един момент, в който малкото човече осъзнава, че е самостоятелна личност със собствена воля, желания и претенции. То започва да изгражда своя свят чрез избора, който прави и тук е ролята на родителите.

Искам или тест за родители

Искам или тест за родители

Оказва се, че думичката „дай” е една от първите, които изрича детето. Това е съвсем естествено, тъй като малкото опознава света и иска да пипне, вкуси и усети всичко, което го заобикаля.

Когато детето е влюбено

Когато детето е влюбено

Децата ни проявяват характер още от самото си раждане. Те имат своите емоции, които постепенно се разгръщат и обогатяват.

За добро настроение

За добро настроение

Понякога то се разваля от една дума, понякога от липсата на такава, a много често зависи и от ветровете, които духат из домашния или работния климатичен пояс.

Как да бъдеш супер татко

Как да бъдеш супер татко

Всички обръщат внимание предимно на майката, на нейното състояние, на чувствата й. Татковците остават на заден план и донякъде може би е нормално, това обаче не отменя факта, че и у тях бушуват невероятни емоции, притеснения, страхове, любов и какво ли още не. Татко не се става за един ден, това е ясно.

Можеш ли да овладееш детската истерия?

Как да овладееш детската истерия?

Пепи е на годинка и два месеца и напоследък е доста капризен, непослушен и упорит. Как да овладея истерията, в която изпада?

Златни думи за всеки родител

Златни думи за всеки родител

Златните думи са изпълнени с любов и положителна енергия, те имат огромно влияние върху детското самочувствие, поведение и развитие. Струва си да ги имаш в родителския речник, защото могат да постигнат много повече от забрани и досадни обяснения.

За успешната бременност

За успешната бременност

Майката е първата вселена за бебето, именно по тази причина всичко, което се случва с нея се отразява и на него. Емоциите на мама се усещат от детето в утробата, а и след това, отразяват се на физическото и психическото му развитие.

Изкуство и бременност

Изкуство и бременност

Между творчеството и очакването на нов живот има много повече свързващи неща, отколкото може да се предполага. Бременността е креативен момент от живота на жената, стига тя да се чувства добре и удовлетворена от състоянието си.

За малките хора и големите чувства

За малките хора и големите чувства

За децата емоциите са ключът към щастието и успеха. Ето защо е толкова важно да научим малчуганите да владеят и изразяват чувствата си.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби