С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Коментари за “Домашното образование”

« Назад

Татяна

Татяна

22.12.2011 11:34:31

И аз подкрепям идеята за домашно образование.
Масовото училище създава асоциални невротици, а не креативни, логически мислещи личности. "Социализацията" там води до ширеща се апатия и агресия сред тийнейджърите, изкривява понятието им за амбиция.
Надявам се да се утвърди система, според която, децата ни да се явават на приравнителни изпити, като частни ученици. Така да получават дипломите си (подобно на задочното обучение в университетите). Това учи и на самодисциплина, и на самоорганизация - неща, които убягват на настоящата образователна система. Децата губят време в училище, после родителите губят време, за да наваксат у дома. Какъв е смисълът?!
Татко

Татко

29.05.2011 02:02:25

Инна, не е нужно държавата да "развива" домашното образование. Достатъчно е да не пречи!

помежду другото: струва ми се показателен факта, че дамите защитаващи държавното образование пишат неграмотно :)
Мира

Мира

26.03.2011 22:22:57

Коментарът на г-жа/г-ца Живка е потресаващ...особено относно това, че родителите, които възприемат идеята за домашно образование не могат да възпитат добре децата си и ги оставят без перспектива. Съветът ми е да мислите по-иновативно, а не да робувате на обществени предразсъдъци.
Мира

Мира

26.03.2011 22:14:57

Изцяло подкрепям идеята. Т. нар. училища в България са много далече от представата ни за добро образование. Преди малко гледах видео, в което ученици бият учителка по английски език. Нямам повече коментари...
Татяна Ковачева

Татяна Ковачева

18.02.2011 15:05:57

Мисля,че родителите трябва да имат право да избират начина на обучение и образование на децата си.Това ,че повечето деца минават през утвърдения модел училища,не означава ,че той е единствения правилен.Иска се осмисляне и смелост да избереш различното.Поздравявам ви за избора.
живка

живка

09.02.2011 19:57:52

интересна статия но в нея няма никакъв смисъл
Нашата образувателна система е под всякакво ниво но колко семеиства имат средства за това уж "домашно"обучение и с какво тези деца ще са нещо повече от другите които са учили в държавно училище.Нима тези родители които пускат децата си в държавно училище не се лишават от много неща?Разберете хора никое дете не е защитено напално в каквото и училище да учи ВСИЧКО Е ДО ВЪЗПИТАНИЕ.ЕДНО ДЕТЕ АКО Е ВЪЗПИТАНО ДОБРЕ ЩЕ УЧИ И ЩЕ НАМИРА НАЧИНИ ДА СЕ БОРИ ЗА ДА СЕ РАЗВИВА ТАМ КЪДЕТО ИСКА НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е В ДОМАШНО(ИЗМИСЛЕНО) ИЛИ В ДЪРЖАВНО(ПОД КРИТИКА)УЧИЛИЩЕ.РАЗБЕРЕТЕ ВИЕ РОДИТЕЛИ КОИТО ОБУЧАВАТЕ ДЕЦАТА СИ В ДОМАШНИ УЧИЛИЩА НИКОЙ РОДИТЕЛ НЕ ПОЗНАВА ДЕТЕТО СИ НАПАЛНО И РЪКА НА СЪРЦЕТО КАЗВАМ ТЕЗИ РОДИТЕЛИ КОИТО ОБУЧАВАТ ДЕЦАТА СИ В ДОМАПНО УЧИЛИЩЕ ЗА МЕН ТЕ НЕМОГАТ ДА СИ ВЪЗПИТАТ ДЕЦАТА СВЯСТНО И ОСТАВЯТ ДЕЦАТА СИ БЕЗ ПЕРСПЕКТИВА ЗА НАПРЕД.НЕ ЧЕ ТЕЗИ ДЕЦА КОИТО ХОДЯТ В ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ ВСИЧКИ СА МНОГО ВЪПИТАНИ НО...ЕДНО ДЕТЕ ИЛИ Е ВЪЗПИТАНО ИЛИ НЕ НЕЗАВИСИМО КЪДЕ УЧИ.
kralitsa3962margo

kralitsa3962margo

26.01.2011 21:14:42

dдежата имат нужда да са срд други деца да се съсътезават ако ще но мисля че ще е по добре в училище е има ли лоши страни но ............ и ние така сме израснали сред децата
инна

инна

01.12.2010 13:39:15

много ми допада идеята, но за съжаление все още е недостъпна и най-жалкото , че не се развива от държавата.
иначе съм за!
Слава

Слава

01.12.2010 07:19:12

Поздравления за статията. Интересна и много позитивно написана.

Напишете коментар

 Избор на език:

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби