С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Сън или гушкане – защо искате различни неща?

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Всеизвестен факт е, че след секс жените искат да се гушкат, а мъжете просто заспиват.

Това често води до неудовлетвореност у нежните половинки, които тълкуват лично бързото „отдръпване“ на партньора си. Дори в дълготрайните взаимоотношения.

Истината обаче е съвсем друга, при това научно обусловена. Вижте откъде произлизат различията в начина, по който жените и мъжете възприемат гушкането след секс.

Сън или гушкане – защо искате различни неща?

Много мъже не разбират желанието на жените да се гушкат след приключване на интимния акт. Те просто искат да се обърнат на другата страна и да заспят. Блажено и необезпокоявано. И впилата се като пиявица в тях партньорка, която дори започва да бъбри с ентусиазъм, предизвиква силно раздразнение.

За тези две абсолютно противоположни реакции си има съвсем разумно обяснение, базирано на естествените биохимични процеси в тялото. При гушкане в мозъка се отделя хормонът „окситоцин“, понякога наричан „хормон на гушкането“. Освен че повдига настроението и ни прави щастливи, той спомага за изграждането на една по-здрава и интимна връзка между партньорите. Същевременно отпуска тялото и помага на мозъка да заспи по-бързо.

Като се има предвид, че жените са по-всеотдайни и чувствителни в отношенията, те съвсем естествено демонстрират близостта с половинката чрез простичкия акт на гушкане, особено след секс. И дори да нямат за цел да предявяват ангажимент за сериозно съвместно бъдеще (в по-начален етап от връзката), все пак искат да се почувстват емоционално свързани с него. Това е еволюционен инстинкт, обясняван с твърдението, че жените търсят най-подходящия индивид от мъжки пол, с когото да създадат семейство и поколение.

Какво се случва обаче при мъжете? Те също обичат да се гушкат след секс, просто не винаги, защото не им достига достатъчно енергия. По време на полов акт те обикновено влагат много повече усилия, за да се представят на ниво. Същевременно, при оргазъм в мозъка им се отделя цял коктейл от химически вещества, които в комбинация помежду си  причиняват силно изтощение, дори мускулна слабост. Така единственият начин за възстановяване остава сънят.

Сън или гушкане – защо искате различни неща?Естествено, не всички мъже са еднакви. Освен от биологични фактори, взаимоотношенията в леглото се определят и от съвсем елементарен етикет на поведение. А когато партньорите са заедно от дълго време, те успяват да се приспособят към навиците на другия и винаги намират начин да постигнат компромис. Дали ще е кратък разговор, нежни милувки в унес или мигновено заспиване с преплетени тела, мъжете знаят, че за жените е важно да усетят близостта им.

И след като вече стана ясно, че гушкането след секс е също толкова важно, колкото и самия акт, да хвърлим един бърз поглед под завивките, за да разберем какво говори то за вашите взаимоотношения (без значение колко често се случва).

Гушкане лице в лице

Обикновено се случва в началния етап на връзката, когато партньорите сякаш не могат да се наситят един на друг и се стремят да изразяват ясно и открито чувствата и намеренията си. С течение на времето двамата започват да се чувстват по-комфортно и постоянната нужда за себедоказване изчезва.

Гушкане в поза „лъжички“

Или иначе казано коремът на единия партньор (почти винаги мъжът) се притиска в гърба на другия (жената). Това е класическа поза, която показва взаимен комфорт във връзката. Но ако прегръдката е много стегната, може да изрзява несигурност или нужда от подкрепа.

Гушкане с глава на рамото

В повечето случаи жената е тази, която полага глава на рамото на половинката си, но дори да се случва обратното, сигналът е един и същ: уважение. Изразява взаимната загриженост на партньорите и силната връзка помежду им. Желание за обгрижване и протекция на другия във всеки един момент. Ясна доминантна позиция на единия партньор (този, който е по гръб).

Накрая ще ви подскажем и още нещо. Ако половинката ви се гушка във вас при всяка възможност и без конкретна поза, това означава, че се чувства сигурна във взаимоотношенията ви и не се притеснява да изразява чувствата си. Вие сте щастливци! Така че й отвърнете със същото. От сън спомени няма.

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Сън или гушкане – защо искате различни неща?”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Интимно"

Любовта след раждането на бебето

Любовта след раждането на бебето

За много двойки любовта след раждането на бебето се превръща в истинско...

Откровения за брака - да развенчаем грешните очаквания

Откровения за брака - да развенчаем грешните очаквания

Много митове за брака са свързани с грешни очаквания. Те са ни насадени от...

Защо мъжете забравят „Св. Валентин“?!

Защо мъжете забравят „Св. Валентин“?!

„Св. Валентин“ е празникът на влюбените. На „Св. Валентин“ почти всяка...

Щастливи заедно след спонтанен аборт

Щастливи заедно след спонтанен аборт - необходими и ефективни технии за оцеляване

Спонтанният аборт е болезнено, мъчително и неутешимо преживяване за всяка...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби