С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Анемия

С това название се обозначава недостатъчното количество на хемоглобин и еритроцити в кръвното русло. Най-честите анемии в детската възраст са недоимъчните.
Симптоми:
За признаците на анемия: В ежедневния език често казват за побледнялото дете,
че е прежълтяло. Ако кажете за дете, че е пожълтяло, това означава жълтеница,
а не анемия. И второ: вие можете да се ориентирате, че детето ви вероятно има
анемия, по бледите лигавици на очите и устата, по белите нокти и прозиращите
на светлина уши. Ако и лекарят е с това впечатление, той ще назначи необходимите изследвания за доказването на анемията и определяне на естеството й.
Лечение:
Желязонедоимъчната анемия преминава бързо след даването на железни соли
в сиропче или таблетки – в зависимост от възрастта на детето. Ако детето загуби много кръв след травма, продължително кървене от носа, пак се развива анемия, която много прилича на гореописаната. В тези случаи рядко се налага кръвопреливане. Обикновено се назначават пак железни соли.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби