С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Baby Dove окуражава майките да следват интуицията си

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Baby Dove окуражава майките да следват интуицията си

Проучването Real Mothers Heard, което покрива 6 пазара в различни части на света (Обединеното кралство, САЩ, Китай, Индия, Мексико и Бразилия) сочи, че жените, станали майки за пръв път, се чувстват объркани от огромното количество противоречиви информация и съвети, които получават относно грижите за бебето. Това объркване ги кара да се съмняват в собствената си способност да бъдат добри майки. Целта на Baby Dove е да помогне на тези майки, да им вдъхне увереност и да ги окуражи да се доверят на своя собствен начин, защото само една майка знае кое е най-добро за нейното бебе.

Съмнения в майчинския инстинкт

Голяма част от майките чувстват инстинктивно кое е най-добро за тяхното бебе (цели 77%), но много външни фактори ги разколебават в собствената им преценка. Те започват да се съмняват в изборите, които правят по отношение на родителството, провокирани от разнообразните източници, от които черпят информация. От насоките по отношение на хранене, всекидневни грижи, до плюсовете и минусите на дигиталните забавления като компютри и таблети. Всичко това е информация, която буквално прелива и предизвиква недоверие към собствената им преценка, карайки ги да се съмняват във вече взети решения. Всъщност 58% от младите майки признават, че се чувстват погълнати от огромното количество съвети и препоръки, които получават, а близо 53% твърдят, че на моменти се чувстват тотално неспособни да се справят с цялата тази информация.

Огромен натиск и високи очаквания

Майките днес са подложени на огромен натиск по отношение на очакванията към тях в грижите за бебетата им. Независимо от това дали става въпрос за постигане на консенсус между членовете на семейството, близките и останалите представители на обществото, или напиращите съвети и препоръки около темата за това кой е правилният начин да бъдеш родител. В даден момент това може да се окаже минно поле. Всички имат определени очаквания към майката и тя започва да се чувства некомпетентна и неспособна да отглежда правилно своето дете.

Баланс между семеен и професионален живот

Докато майките изследват новото си призвание, не само балансът между конфликтните източници на съвети, а и очакванията, насочени към тях надигат все повече нивата на съмнения и притеснения. Проучване на Babe Dove сочи, че изискванията и новите задължения, с които младите майки се сблъскват, будят много подобни емоции при майките от цял свят. 64% от тях признават, че се чувстват виновни, когато се връщат на работа след майчинство вместо да останат вкъщи с детето. 57% от майките се опитват да постигнат баланс между личния и професионалния си живот, което от своя страна предизвиква безброй притеснения и вина, които още по-малко им позволяват да се чувстват като перфектния родител.

Не перфектна, а истинска майка

От Baby Dove вярват, че правилното решение е майката да следва своята интуиция, която никога не лъже. Не е важно да бъде перфектна, а истинска.

„Всяка майка трябва да има пълното спокойствие и увереност в грижата за своето бебе и да се довери на своя собствен начин“, обяснява Леонора Христова - Customer and Category Marketing Deployment Executive Unilever България. „От избора на собствен начин за хранене на бебето, образование и дисциплиниране, решаване дали да се върне на работа или да остане вкъщи, нашето проучване Real Mothers Heard разкри, че всъщност вижданията на младите майки по света до голяма степен се разминават. Това доказва, че няма един „правилен“ начин да бъдеш родител. Още по-интересен е фактът, че въпреки различията си, майките навсякъде по света се чувстват в голяма степен еднакво. Ние искаме те да бъдат сигурни, че що се отнася до тях и техните бебета, те са тези, които знаят най-добре“, допълва тя.

Целта на Baby Dove е именно да окуражи майките да се доверят на своя собствен начин и да правят това, което те смятат за най-добро и правилно за техните деца. Серията е създадена, за да бъде до майките с продукти, които предлагат пълноценна грижа за бебешката кожа, така че те да имат времето и възможността да се насладят на красивите моменти между майка и бебе.

Ако си майка и искаш да откриеш повече за Baby Dove, посети www.babydove.bg
Продуктите на Baby Dove вече са налични в търговската мрежа.

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Baby Dove окуражава майките да следват интуицията си”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар
Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.
Baby Dove Sensitive Moisture – специална грижа за чувствителната кожа на бебето

Baby Dove Sensitive Moisture – специална грижа за чувствителната кожа на бебето

Когато станеш майка за пръв път, всичко, което се случва, е ново. Лесно достъпното и огромно количество информация, мнения и форуми понякога не помагат, а предизвикват паника от страна на младите майки.

Baby Dove Rich Moisture – специална грижа още от първия ден

Baby Dove Rich Moisture – специална грижа още от първия ден

Всички знаем, че няма правилен или грешен начин да бъдеш майка. Има само един и това е твоят начин. Но всяка майка се случва да срещне трудности. И тогава има нужда от експертна помощ. Именно в такива моменти на помощ идва Baby Dove.

Няма перфектни майки. Само истински!

Няма перфектни майки. Само истински!

Да станеш родител за пръв път е наистина нещо изключително. Това е най-щастливият момент в живота на една жена. И по този въпрос дори учените са на едно мнение.

Естествена грижа за бебешката кожа

Естествена грижа за бебешката кожа

Бебешката кожа е много чувствителна. Точно поради тази причина е добре да бъдем възможно най-деликатни към нея

Какво да сложим в бебешката чанта?

Какво да сложим в бебешката чанта?

Добре подредената бебешка чанта може да спаси живота ти. Буквално. Затова сме се погрижили да те подготвим за всякакви ситуации.

Нежна грижа за кожата на новороденото

Нежна грижа за кожата на новороденото

Сравнението „нежно, като бебешка кожа“ е толкова популярно и наложило се, че никой всъщност не се замисля, че по-точното определение е „деликатно“. Именно такава е кожата на новороденото

Как твоето бебе казва: Обичам те :)

Как твоето бебе казва: Обичам те :)

Вече си мама и знаеш, че няма нищо по-вълнуващо за теб от искрената обич на твоята рожба. Кои са най-милите знаци на детската любов, на които понякога не обръщаш голямо внимание?

Къпането на бебето

Къпането на бебето

Започнете същинското къпане след падането на пъпчето и зарастването на раничката. Дръжте бебето във водата няколко минути през първите дни, като постепенно увеличавате до 12-15 минути.

Подсичане при бебето

Подсичане при бебето

Подсичането е проблем, който възниква при най-малките – може да се види както при дву-тримесечно бебе, така и при деца на близо годинка.