С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Тридесет и трета гестационна седмица

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Бебето: През тази седмица бебето вече тежи 1800-1900 г и е около 44 см.  То съзнателно отваря и затваря очите си. През този период бебето започва да се обръща надолу с главата.

Ти: Следи подвижността на бебето. Ако ти се стори, че бебето за няколко часа е необичайно „кротко“ свържи се с гинеколога си. Движенията му приличат на протягане. Вероятно защото пространството вече доста му е отесняло. Възможно е движенията да бъдат забелязани отвън – блузата започва да се надига на определени места. Чувството е изключително вълнуващо, сякаш по този начин твоето бебе се опитва да ти каже нещо. Нещо повече – можеш да усетиш дали издутината е от краче или лакът!

Прегледи: За бременните с Rh(-)  се прави изследване за титър на антителата. Правят се поредните изследвания на урината и кръв, изследване за Васерман.

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Тридесет и трета гестационна седмица”

Моника

24.03.2013 20:53

И ние сме в 33 седмица! Към момента 12 кг. отгоре! Много трудно заспивам вечер, будя се по няколко пъти на нощ, заради позиви за уриниране и после трудно заспивам :( И ние сме доста активни - няма друго такова чувство на света като това да усещаш движенията на деетето си. Най-красиви са сутрините - събуждане от ритниче в корема :D Към момента тежим 2,300кг.
Виж всички 25 коментара Добави коментар

Четете още от "Бременността по седмици"

Бременността - време на удивителни промени

Бременността - време на удивителни промени

Бременността е време на удивителни промени. Да станеш част от чудото на...

Изкуството да си бременна

Изкуството да си бременна

Бременността е прекрасно време, в което може да си доставиш много радост и...

Първо ритниче в корема на мама

Първо ритниче в корема на мама

Радостната новина вече е оповестена на света – ти и любимият ти очаквате...

Трети месец (9-12 гестационна седмица)

Трети месец (9-12 гестационна седмица)

Разсеяна, раздразнителна, чувствителна – това е нормалното ти състояние от...

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби