С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Той и Тя в ТРИ предродителски обета

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Той и Тя в 4 предродителски обета

Колко бързо лети времето, нали? Само преди месец двамата с половинката гледахте „Бебето беглец”, прегърнати на дивана и почти едновременно казахте: „Нали ще е хубаво да си имаме и ние едно такова съкровище?”

Е, бебето вече е напът да се появи и...настъпва времето на големите решения. Купища са въпросите, чиито отговори знаете само вие двамата, и сега е перфектният момент да ги споделите на глас. Най-вече затова, защото няма да имате време за подобни разговори, когато се приберете у дома с новороденото и когато и двамата сте изпаднали в Б-група, заради системното недоспиване.
Така че изключете телефоните и започвайте с въпросите и отговорите!

1. Как ще се справим с бюджета?

Той: Може би ще успеем да ограничим разходите ти за фризьор, маникюр и козметик до два пъти месечно...

Тя: ... или ще си купиш карта за градския транспорт, за да не ходиш навсякъде с колата...

Ето един въпрос, който е от компетенцията само на министъра на финансите. Мдааа, приказките за пари никога не са били забавни (освен ако някой от двама ви не е спечелил джакпота от тотото), но е добре да започнете с тях още в началото. Затова, защото парите са най- честата причина за недоразумения и конфликти между мъжете и жените.

Най- напред помислете на какви парични постъпления ще можете да разчитате всеки месец (заплата, майчинство, допълнителни доходи от наеми или хонорари) и след това запишете на лист приходите и разходите си.

Остава ли нещо, след като теглите чертата? Достатъчна ли е останалата сума?

Бъдете реалисти, никога не можете да изчислите месечния бюджет с точност до стотинката, защото понякога бебетата са непредсказуеми. Например всеки месец те имат нужда от нови дрешки.

2. Кой ще помага с детето?

Той: Защо след изписването от родилния дом мама не остане вкъщи да ти помага с детето?

Тя: Кога ще започнем да търсим детегледачка, за да се върна на работа?

Ако имаш намерение да се върнеш на работа веднага след края на майчинството, важно е да започнете да обсъждате плановете ти още сега, за да не се почувстваш под натиск след няколко месеца.

Най- важното нещо, което трябва да обсъдите заедно, е по колко часа дневно и (най- важното) кой ще се грижи за малкото, докато ти не си у дома. Можете да избирате между детската ясла, детегледачката и грижите на баба. Каквото и да изберете, то трябва да е удобно и за двама ви и да е подкрепено с съгласие и от двама ви.

Запитайте се на кого бихте имали най- голямо доверие с бебето. Ако решите, че това са учителките от яслата, заедно посетете най- близките детски заведения, за да огледате условията в тях.

3. Какво ще правите с плачещото бебе?

Той: Не се тревожи, вече съм си купил тапи за уши, почти няма да го чувам като плаче...

Тя: Аз ли ще съм единствената с денонощна смяна?

Най- вероятно отсега все още е трудно да си представите как точно ще реагирате на плачещото бебе, но все пак е добра идея да обсъдите каква тактика ще предприемете.

Бъдете наясно, че в един момент ще ви се наложи да се справяте със сълзите, но ще има моменти, когато въпреки всичките си опити да успокоите плачещото бебе, то ще продължава да плаче.

Е, каква е вашата стратегия?

Най- важното нещо е да коментираш с половинката си неговата подкрепа, когато малкото заплаче. Например как ще процедирате с плачещото бебе?

Дали ще го оставяте само в ръцете на родителя, който по- добре се справя с успокояването. Тъй като вечер ще има доста плач, добре е предварително да обсъдите дали ще оставяте малкото да поплаче известно време, или веднага ще тичате да попивате сълзите му. И ако плачът е системен ритуал всяка вечер, кой ще е щастливецът, който ще се откаже доброволно от съня си, за да решава с проблема?

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Той и Тя в ТРИ предродителски обета”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Бременност"

15 неща, които да направиш, преди бебeто да дойде

15 неща, които да направиш, преди бебeто да дойде

Дори и бременността ти да е планирана отдавна и много желана, възможно е да се...

Есенни неразположения по време на бременност

Есенни неразположения по време на бременност

Настъпва най-опасният в епидемиологичен план сезон – есента. И всяка бъдеща...

Околоплодните води

Околоплодните води

Околоплодните води са едно от първите неща, които лекарите гледат по време на...

Мама в късна възраст

Мама в късна възраст

Лекарите се разминават в оценките си относно най-подходящата възраст, в която...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби