Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Отпразнувай бебето преди раждането

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Бейби шауър (1 от 9)

У нас съществува поверие, че не бива да се купува нищо предварително за бебето. В други страни обаче, хората не са подвластни на суеверия и празнуват появата на бебето още докато то е в корема на мама.

Веселата традиция се практикува основно в САЩ, макар че и в други страни има подобни партита за бъдещата майка и приятелките й.

Бейби шауър се прави няколко седмици преди предполагаемата дата на раждането, представлява специално гости посветено на бременната и бебето. Канят се приятелки на майката, които трябва да поглезят бременната и да носят подаръци както за бебето, така и за нея.

Купонът се оказва чудесно забавление за момичетата, и истинско разсейване в последните месеци преди раждането. Събитието се запечатва на камера, така че след като мъничето се роди, спомените стават още по-забавни и весели, а снимките могат да се изпратят на участничките, заедно с портрет на новопоявилия се член на семейството.

У нас сме усвоили много чужди традиции и празници, като например Свети Валентин или пък моминските и ергенски партита. Бейби шауър пък е чудесен начин бъдещата майка да получи подкрепа, положителни емоции и енергия от най-близките си приятелки. Това е важно в последните месеци. А положителните емоции със сигурност се усещат от бебето. Радостта пък от подаръците и изненадите повдига духа и освобождава хормони на щастието в бременната.

Можеш да го организираш ти или някоя твоя приятелка да се погрижи за всичко, ако нямаш сили да се занимаваш.

В САЩ с това начинание понякога се ангажира сестра или близка приятелка на бременната, която организира всичко тайно и прави парти изненада. Най-добре е да се организира това около месец, два преди раждането.
 
Предварително  обясни на поканените каква е идеята на партито, може да им пратиш разяснение на електронната поща или да оформиш красиви покани в които да включиш няколко обяснителни изречения.
 

Всички поканени носят подаръци на мама и бебе.

Като тук може да се следва принципа на сватбените списъци. Ако не искаш да те отрупват с излишни предмети и дрехи направи списък с желаните от теб неща и го разпрати, нека всяка приятелка отметне това, което си избира. Можеш разбира се да се оставиш изцяло на изненадата и изборът да е в техни ръце. Друг практичен вариант е да ти подарят ваучери от избрани магазини.

  • Основните блюда на партито са най-разнообразни сладкиши, а към тях чай и сокове, за да е сладък живота на бебето и майка му.
  • Стаята, предназначена за празненството се украсява с балони, играчки, панделки и много цветя. Столът или креслото на бременната също може да получи специално внимание, като се украси така че да личи за кого е предназначен.
  • Освен всичко, трябва да има и определено място, където гостите да оставят подаръците си и след това, когато партито е към края си, бъдещата майка отваря всеки един по един.
  • Може да организираш няколко весели игри, които са свързани с темата на събирането. Например всяка поканена носи своя снимка от детството, след това събираш всички и започва игра на догадки кой кой е на фотосите.
  • Има и весела игра на въпроси и отговори. Жените се нареждат в кръг и следва да отговарят на въпросите на бременната като се редуват по часовниковата стрелка. Може да напишеш предварително въпросите на листчета и да ги прегънеш, така че да не се виждат и всяка гостенка да си избира от тях. Въпросите могат да са всякакви, от такива, които те интересуват до смешни и неудобни. Например: „С какви умалителни те нарича партньорът ти”, „Всеки ден ли си играеш с детето”; „Колко често в седмицата готвиш”, „Какъв е цвета на бельото ти” и други подобни.
  • Отново гостенките могат да се редуват и да разказват истории по тема, например смешни истории от своето или това на потомството си детство, как са казали на близките за бременността си или други теми по твое желание.
  • И не на последно място е моментът с предложения за име на наследника. Ако знаеш пола на детето, приятелките ти могат да ти предлагат варианти със своите любими имена. Нека всяка разкаже защо съответното име й харесва, с кого го свързва и какъв е човека или историята на името. Накрая идва и любимия момент с отварянето на подаръците.
Със сигурност това е една прекрасна традиция, която ще достави много радост и положителна емоция на бъдещата майка. А тя има нужда точно от това през бременността. 
Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Отпразнувай бебето преди раждането”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Бременност"

Грип и настинка през 9-те месеца

Грип и настинка през 9-те месеца

През бременността имунната ви система отслабва, затова ставате по-податливи на...

Бременност и празници

Бременност и празници

Много от нас могат да потвърдят, че да си бременна и да оцелееш сред...

Гид за зимното благополучие на бременната

Гид за зимното благополучие на бременната

Удивително е да бъдеш бременна по всяко време на годината. Зимата обаче идва с...

Чудното пътуване на твоето бебе

Чудното пътуване на твоето бебе

Искаш ли да знаеш какво се случва с теб и с бебето ти седмица по седмица?...

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.
Dove Baby

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби