С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

BIODERMA Women`s Run - първото бягане за жени в България

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
BIODERMA Women`s Run - първото бягане за жени в България

На 22 юни 2019 г в София ще се проведе първото бягане за жени в България - BIODERMA Women’s Run.

Има и категория „Мама и аз“, където майките ще имат възможност да се състезават отборно със своите деца на възраст до 12 години включително.

20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run ще бъдат дарени на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Кампанията „Заедно сме в училище без граници“ ще даде шанс на децата болни от рак да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът ще обхване над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

Бягането е едно от най-естествените движения за човека и то се отразява еднакво благотворно и на мъжете и на жените. Наред с борбата за всички други права жените, обаче, е трябвало да се борят за правото си да бягат.

Катрин Сиутзър е първата жена, която през 1967 година бяга в Бостънския маратон, но за да бъде допусната се налага да се регистрира с мъжко име. 50 години по-късно тя бяга същия маратон, вече безпрепятствено.

През 1997 година е организирано първото женско бягане в Париж с 1.500 участнички. 20 години по-късно те вече наброяват 40.000.

Днес в България жените, които бягат в спортни състезания са едва 30% в сравнение с Европа, където те са 55%. Целта на BIODERMA Women’s Run е да промени тази статистика и да покаже, че бягането може да бъде забавно и е достъпно за всеки.

Актрисата Ирмена Чичикова и Мира Драганова, генерален директор НАОС регион Балкани

Актрисата Ирмена Чичикова и Мира Драганова, генерален директор НАОС регион Балкани

 

Основната дистанция на състезанието е 3 км и ще стартира от НДК. Трасето продължава през моста на влюбените с обиколка в Южен парк 2 зад музея „Земята и хората“.

Организаторите са предвидили отделно класиране в категория „Мама и аз“, където майките ще имат възможност да се състезават отборно със своите деца на възраст до 12 години включително.

Специално жури от модни експерти ще избере трите най-смели и екстравагантни участнички, който ще грабнат приза за най-оригинален костюм. Най-малките ентусиасти (от 4 до 12 години) ще могат да се включат в лекоатлетическа тренировка и детско бягане.

Победителката на дистанцията 3 км ще получи 2 самолетни билета до Париж, осигурени от Air France. Дамите, който спечелят първо място на дистанция 3 км и приза за най-оригинален костюм ще поучат продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласничките на второ и трето място – продукти на стойност 200 лв. Трите отборни победители в категория „Мама и аз“ също ще получат подаръци от BIODERMA. Air France ще предостави ваучери за самолетни билети с отстъпка на всички участници в BIODERMA Women’s Run.

Регистрацията за участие става на сайта на събитието www.bioderma-womensrun.bg.

С номер 1 в BIODERMA Women’s Run ще стартира актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на кампанията на BIODERMA „Заедно сме в училище без граници“ в полза на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run ще бъдат дарени на Сдружението.

„Заедно сме в училище без граници“ ще даде шанс на децата болни от рак да продължат учебния процес по време на лечението си, ще им помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година. Проектът ще обхване над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

Мисията на BIODERMA е с помощта на науката и иновациите да предоставя продукти, които да подобрят качеството на живот на хората. Грижата към човека и образованието са основата, върху която BIODERMA гради своята социално отговорна кампания.
 

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “BIODERMA Women`s Run - първото бягане за жени в България”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Актуално"

Ще има ли истинска Национална болница за децата на България?

Ще има ли истинска Национална болница за децата на България?

Лекари, интелектуалци, инженери и родители изпратиха отворено писмо до...

Кои са най-празничните храни през декември?

Кои са най-празничните храни през декември?

В навечерието сме на най- хубавите празници за всеки българин - Коледа и...

„Забавното четене“ се завръща с национален конкурс за детски разказ

„Забавното четене“ се завръща с национален конкурс за детски разказ

Кампанията цели да насърчи четенето при децата чрез вълнуващи инициативи и...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби