С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Безплатна лепенка срещу неадресирана реклама

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Безплатна лепенка срещу неадресирана реклама

Зеленина, кристален въздух, бистри езера и буйни реки, чисти планини – всеки от нас иска да вижда и да живее в тази приказка. За жалост реалността е малко по-различна. Навсякъде хвърчат найлонови пликчета, подритваме хартийки и опаковки, задъхваме се от мръсния въздух.

Всеки е чувал за вредите, които нанася производството на хартия и хартиени продукти. Тази промишленост нанася огромни поражения върху горите и е един от най-големите причинители на вредни емисии във въздуха. На практика това означава, че „белите дробове” на планетата се унищожават, а замърсяването на въздуха води до парников ефект и промени в климата. Да не забравяме и, че почти половината боклук в света е хартия.

Ако в древността хартията се е правела ръчно от тръстика и други растителни материали, днес се консумира хартия около 300 мил. тона годишно. Едни от най-разпространените видове хартия се използват при издаването на списания и каталози. Факт е, че един тон хартия използвана за изданията, които преглеждаме, а след това изхвърляме ни струва около 15 дървета. А само 1 дърво произвежда кислород, който е достатъчен за трима човека.

Най-големите световни компании се отказват от използването на хартия, като документите и съдържанията преминават на електронен носител. Не е изненада и успешното навлизане и употреба на електронните книги и формати.

Хартията може да се рециклира! Както и по-голямата част от опаковките.

Знаете ли, че само през последното десетилетие са унищожени гори, за чието възстановяване трябва да се засаждат 14 млрд. дръвчета в продължение на 10 последователни години. Това означава, че при население на планетата малко повече от 7 млрд., всеки човек трябва да засажда по 2 дръвчета всяка година, дори и малките деца. А знаете ли, че един служител използва средно по около 20 хил. листа, което се равнява на повече от 2 изсечени дървета.

С какво помага рециклирането ли?

Доказано е, че ако половината от използваната хартия в световен мащаб се рециклира, може да се спасят 80 хил. кв. км гори. Само 1 тон рециклирана хартия спасява 13 дървета, а консумацията на енергия намалява до 54%. Ако рециклираме хартиените продукти може да намалим замърсяването на въздуха с до 74%. Факт е, че най-често срещаният отпадък в океаните са хартиени и картонени опаковки. Всеки се е сблъсквал с плаващи боклуци, докато плува спокойно в морето. Никак не е приятно детето ти да се натъкне на такава „ценна” находка и да започне да си играе с нея. Рециклирането може да намали тези съкровища с над 30%.

Безплатна лепенка срещу неадресирана реклама

Ние от Брошура.бг искаме да помогнем за промените на тази мрачна действителност, да бъдем част от светлото бъдеще, в което природата ще продължи да ни радва и да дава живот. Каним и Вас да станете част от промяната и да направите света по-чист за нашите деца. Можете да заявите своята лепенка на специалната страница Broshura.bg/Green
 

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Безплатна лепенка срещу неадресирана реклама”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Актуално"

Четенето на приказки е важно за развитието на децата

Четенето на приказки е важно за развитието на децата

Майките, които не четат на дъщерите си приказки за Снежанка и Малката русалка,...

Bulgaria ON AIR започва да излъчва видео уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас

Bulgaria ON AIR започва да излъчва видео уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас

Телевизионните уроци стартират в тв ефира и онлайн от 30 март в 13:15 часа

ДАЗД: Мили деца, за да сте в безопасност, останете по домовете си

ДАЗД: Мили деца, за да сте в безопасност, останете по домовете си

Мили деца, за да сте в безопасност, останете възможно най-дълго време в...

Мол Марково тепе в Пловдив ще отбележи Деня на жената с „Поздрав за мама“

Мол Марково тепе в Пловдив ще отбележи Деня на жената с „Поздрав за мама“

Всеки малчуган ще има възможност да поздрави мама за празника с песничка,...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби